Zou jij je hoofd ook wel eens uit willen zetten? Maar lukt dat niet omdat je gedachten steeds maar terug blijven komen…

Kom dan naar een van de workshops die ik geef met het onderwerp LOSLATEN. Geef jezelf de kans om hier in een dag mee af te rekenen!   Ik leer je tijdens zo’n workshop van een dag diverse creatieve technieken die jezelf toe kunt passen, op het moment dat  die verdrietig – makende gedachten weer de kop op steken.

Dus heb jij een verlies geleden, zoals het overlijden van een dierbare, een scheiding, verhuizing, door het ophouden van je werk, of door gezondheidsklachten en wil je je piekergedachten de baas worden, kom dan op 18 maart, 23 april of 27 mei 2017 naar mij toe en wordt weer de regisseur van je eigen leven. Vind je een dag te lang? Kom dan op een middag of avond 3 uurtjes schilderen in een serie van 7 lessen.

Waarom zou je het doen?

De makkelijkste manier om dit uit te leggen is dat als je steeds aan iets vervelends denkt; aan de afwezigheid van wat er niet meer is,  je steeds meer van deze gedachten zult krijgen. Het teken/ schilderproces zegt deze gedachten een halt toe! STOP! Hierdoor onderbreek je de  gedachten stroom. Hiervoor in de plaats komen de gevoelens van blijdschap van het tekenproces, de kleuren die je gebruikt. Die geven je voldoening. Dit maakt bepaalde stofjes aan in je hersens (doppamine) waardoor je je op dat moment weer heerlijk voelt.  Hoe vaker je het dus doet, des te minder krijgen die negatieve gedachten de kans om op te spelen. Het verlies is er en gaat er niet mee weg! Maar van af nu kan je zelf bepalen wat, wanneer en hoe je erover wilt denken of praten met mensen. Jij wordt langzaam aan de baas over je eigen gedachten. Hoe heerlijk is dat!

Wat levert het mij op?

Je verlegt op het moment dat je aan het tekenen / schilderen bent je gedachten van wat je niet hebt, naar wat er nu is. Dit noemen wij je trillingsharmonie.  Je wordt je steeds beter gewaar van wat je voelt. Dus als je steeds maar aandacht blijft geven aan het ontbreken van wat je mist, dan zullen je emoties varieren van gevoelens van pessimisme, tot zorgen maken, ontmoediging, boosheid of zelfs depressie. Nu je weet hoe het werkt bepaal jij! Vergelijk het met het onder water houden van een bal… het gaat lange tijd goed, al kost het veel energie! Maar dan ineens in een onbewaakt ogenblik floept ie naar boven. Juist op een moment dat jij het niet wilt! Hoe mooi is het dan niet, dat jij het zelf kan bepalen. Dit creatieve proces, de tekening, geeft je emoties weer, waardoor jij precies weet hoe je je nu voelt. En ben je in staat jezelf te leiden naar een nieuw leven zoals jij dat wilt. Wacht niet langer en kom nu in actie!

Life is what happens to you  while you are busy making other plans…

Waarom creatief verliesverwerken …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *