Mijn naam is Rita Meertens (1955) en ik heet je van harte welkom op de eerste pagina van mijn Blog.

Waarom deze BLOG?

Om het eens over  ‘her-inneren’ te hebben. Het woord zegt het al. “Her” – er was eens…  “In-neren” – je gaat terug naar binnen. Terug in de tijd… Naar dat ene moment, al is het jaren geleden, maar je weet het nog als de dag van gisteren. Eigenlijk zie, voel en ruik je weer precies hoe het was.  Mooi is dat van onze hersenen, dat ze dat voor ons opgeslagen hebben. Zodat als jij dat wilt je ze op ieder moment van de dag op kunt roepen.

Durf jij te herinneren?

Ja, maar sommige herinneringen niet!  Sterker nog sommige herinneringen willen we zo snel mogelijk vergeten. En juist die herinneringen floepen steeds naar boven. En vooral op momenten dat je het niet wilt… Wat kun je daar aan doen? Dat ga ik je vertellen  in mijn  ‘Dare to Remember’ BLOG. Durf jij te herinneren?  Het geheim om de baas te worden van je eigen gedachten…

Is het eng?

Nee, het is niet eng! Toch willen wij mensen vaak niet her- innerd worden aan (vervelende) gebeurtenissen. We gaan liever naar een psycholoog, of we stoppen ze weg.  Maar dat is hetzelfde als  die  bal onder water houden, het gaat een hele tijd goed maar dan ineens floept ie op een onverwacht moment naar boven…Pats, daar is ie weer! De vraag is hoe raak je hem dan weer kwijt?

Vergelijk het eens met mooie herinneringen?

Bijvoorbeeld je trouwdag of de geboorte van je kind of een mooie reis die je  hebt gemaakt. Je hebt er foto’s of een film van gemaakt en met plezier kijk je terug op die herinneringen. Dat is het gekke met herinneringen, sommigen zijn zo fijn en realistisch dat je er helemaal blij van wordt.  En van andere wordt je juist heel verdrietig …

Neem even tijd voor jezelf…

Het geheim is, dat als je je vervelende gedachten de ruimte en de aandacht geeft waar ze om vragen, je ze sneller kwijt raakt!  Hoe doe je dat dan? Je neemt even tijd voor jezelf en je gaat ‘dagdromen’ over de gebeurtenis. Je laat het nog eens in alle geuren en kleuren de revue passeren. Als je dat iedere dag doet, gedurende twee weken, weet ik zeker dat ze naar de achtergrond verdwijnen. Het is niet leuk meer om jou het leven zuur te maken, want je geeft ze een podium, door dat kwartier even tijd voor jezelf/ hun te nemen.

Alles wat aandacht krijgt gaat open…

Herinneren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *